Zážitky z konferencie Compass v Malage


S veľkou vďakou sa chcem podeliť o úžasné chvíle a myšlienky, ktoré som zažil na nedávnej konferencii Compass Europe v Malage. Bola to pre mňa skvelá inšpirácia a príležitosť na získanie múdrosti z tohto podujatia.

Odštartovali sme Božím slovom: “Tak sme k vám boli žičliví, že by sme vám najradšej boli dali nielen Božie evanjelium, ale aj vlastné duše. Takými drahými ste sa nám stali.” (1 Tes 2,8). Spolu sme sa modlili s účastníkmi z 24 krajín, vrátane Indie, Švédska, USA, Burkina Faso, Paraguaja a mnohých ďalších európskych krajín.

Jedným z významných momentov bol príhovor Dr. Sunila Raheju, psychiatra z Veľkej Británie. Opísal dobu v ktorej žijeme, dobu kde je bezpečie.  Nikdy nebolo tak, ako teraz máme. Avšak v médiách počúvame o dobe plnej kríz, o globálnom otepľovaní, vojnách. Dotkol sa definície strachu a pohľadu z biblickej perspektívy. Zaujímavo opísal strach z biblickej perspektívy a kládol otázky: Ako môžem dávať s radosťou a štedrosťou v takýchto časoch? Ako zistím, že peniaze sú mojou modlou?

Dr. Johnson Samuel, COO Compass Asia, nám predstavil tému, prečo a z čoho dávať. Uvedomil som si v akom blahobyte žije každý jeden z nás, keď spomenul, že niektorí ľudia kráčajú aj 10-15 km, aby šli v nedeľu na omšu. Pripomenul nám, že nie všetci majú rovnaké podmienky. Zdieľali sa príbehy ľudí, ktorí prekonávajú prekážky a dávajú nielen z nadbytku, ale aj v období nedostatku.

“Otec” Compass Europe, Peter Brisoce, nám predstavil novú knihu s názvom “Investujte, aby ste žili, milovali a vytrvali”. Jeho slová o investovaní do života boli povzbudzujúce a inšpiratívne.

Vďaka Bohu misia sa šíri vo svete. Nick Breach z Compass Global nám priniesol fantastické svedectvá o tom, ako sa misia šíri do nových krajín, ako sú Egypt, Vietnam a Ghana.

Verím, že i vy budete mať príležitosť zúčastniť sa tejto konferencie v Budapešti o rok. Už teraz si môžete zarezervovať termín 6. – 9.2.2025 a byť s nami na ďalšom nezabudnuteľnom stretnutí.

Rado

Pridaj komentár