Partner neuvážene míňa?


Dnes vám prinášame príklad zo života jednej rodiny a jednu z možností ako hľadať riešenie na ich problém. Ak máte aj vy otázky týkajúce sa financií a chcete vedieť, čo na to hovorí Biblia, píšte nám na info@bibliaafinancie.sk

Otázka: Sme bežná rodina a finančne na tom nie sme zle, no I napriek tomu mi robí problém manželovo míňanie. Nemá nad ním kontrolu. Jeho mama mu k tomu pomáha tým, že mu požičiava peniaze (až do výplaty) a teraz už do toho zaťahuje aj nášho syna tým, že si požičiava aj od neho. Ako to mám riešiť?

Mnoho krát si tí, čo míňajú bez kontroly a plánu skutočne neuvedomujú, aký vplyv môže mať ich míňanie na rodinu . Začnite tým, že sa opýtate svojho manžela, či by ste mohli mať týždenné stretnuta ohľadne financií  a počas neho robte tri veci —pomodlite sa, zistite aký príjem a výdaje ste mali a tak skúste mať prehľad o skutočnom priebežnom stave vašich rodinných financií. Úplne ideálne by bolo si urobiť plan výdavkov. Aj takéto finančné nástroje nájdete na bezplatné stiahnutie na www.bibliaafinancie.sk.

 Každý pokrok by ste mali osláviť spoločne celá rodina. Najväčším pokušením pri stretávaniach bude snaha navzájom sa podpichávať alebo hádať / nerobte to /. Modlite sa, aby mu Pán otvoril oči  a nechajte nech čísla hovoria k jeho srdcu.

Pridaj komentár